Agadir

DSC_0122

Over Agadir

DSC_0019Agadir
is de toonaangevende badplaats in Marokko met een 10 km lang strand van fijn zand en meer dan 300 dagen zon per jaar.

Agadir heeft alles wat je nodig hebt voor een geweldige vakantie aan zee. Agadir is een lid van een besloten club die deel uitmaakt van de ‘s werelds mooiste baaien. Het bevat een jachthaven die enkele honderden pleziervaartuigen kan ontvangen.

Over het strand kunt u een wandeling maken langs de zee, een populaire plek voor een wandeling op elk moment van de dag. Het biedt een complete panorama van de hele baai.  Naast de luxe resorts vind je aan het einde van de baai de oude vissershaven, een ware beleving!

De oude kasbah
Verwoest door de aardbeving in 1960 is de kasbah niet meer dan wat oude muren. Toch is dit de moeite waard vanaf de top van de berg heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad. Ook kan je zien hoe de oude bewoners van Agadir hebben geleefd.

DSC_0090

De nieuwe medina
Iets ten zuiden van het stadscentrum ligt de nieuwe medina. Deze werd gereconstrueerd in de jaren 90 door de Italiaanse architect Coco Polizzi. De medina heeft tal van ambachtslieden en restaurants. De medina is een groot succes waar de Marokkaanse ziel nog steeds overleeft.

1. STRAND

In Agadir gaat het allemaal om het strand. Dit is de badplaats van Marokko, en vakantiegangers uit Europa komen hier het hele jaar door. De recente bouw van een jachthaven heeft dit een goede bestemming gemaakt voor zeilers. Het strand is omringd met hotels en heeft een scala aan faciliteiten langs de hele lengte ervan, waaronder tal van cafés en restaurants. Tevens zijn er parasols en ligstoelen te huur.

2. KASBAH

Agadir_Kasbah

De kolossale muren van de Kasbah (fort) is de enige historische attractie van Agadir. Het geeft een prachtig uitzicht over de stad vanaf haar positie. Het dateert uit het midden van de 16e eeuw en huisvestte eens een bruisende bevolking binnen haar muren. Het best bewaarde gedeelte van de muren is de ingang.

PS: Als je alvast in de stemming wil komen voor de Marokkaanse keuken, kijk eens op het blog van Thuisbezorgd.nl

3. STADSCENTRUM

Agadir

De moderne centrale kern van Agadir heeft een paar interessante monumenten die een mooie afleiding zijn van het zonnebaden. De grote Moskee is modern en zeer uniek onder de Marokkaanse moskeeën. Uiteraard is het ook de ideale plek om te shoppen.

4. TAROUDANT

TAROUDANT

Landinwaarts, in de Souss-vallei, ligt de stad Taroudant. Deze is omgeven door terracotta muren die het een indrukwekkende en historische toeristische trekpleister maakt. Er zijn ook uitstekende mogelijkheden om te winkelen in de souks van de stad, er worden veel koopjes aangeboden. Maar let op de echtheid ervan!

5. TAFRAOUTE

TAFRAOUTE

Midden in het prachtige berglandschap van roze en oranje rotsen ligt Tafroute. Het is het ultieme bergdorp en een paradijs voor wandelaars, bergbeklimmers en natuurliefhebbers. Deze rustige plek is ideaal voor geweldige foto`s met het enorme rotsblok landschap. U kunt ontspannen en gewoon genieten van het landschap, of er zijn eindeloze trekking mogelijkheden voor meer actieve reizigers. Mis de Gorges van Ait Mansour en de prehistorische rotstekeningen in de buurt van Annameur niet!

6. TIZNIT

Tiznit

Gelegen aan het einde van het Anti-Atlas gebergte, is de stad Tiznit omringd door indrukwekkende forten die alleen werden gebouwd in de 19e eeuw. De lokale mensen hier kleden zich nog steeds in traditionele klederdracht, dus het is een goede plek om het lokale leven te ervaren. De belangrijkste reden voor bezoekers om hier te komen is de souk. Dit is een van de beste plaatsen in het land om Berber sieraden te kopen.

7. SOUSS MASSA NATIONAL PARK

Dit nationale park is de plek voor vogelspotters. Het is een indrukwekkend gebied met veel wilde dieren. Het landschap is een van duinen, stranden en wetlands, gelegen langs de Atlantische kust. Enkele van de vogels in het nationale park zijn roze flamingo’s, ibissen, eenden, duiven en reigers.

Overnachten Agadir

Informatie
De stad strekt zich uit over een groot gebied, zowel langs de kust als het binnenland van de enorme strook van het strand. Vanaf het noordelijke uiteinde van het strand, in de buurt van de jachthaven liggen drie parallelle straten – 20 Août is het dichtst bij de oceaan, Mohammed V en Hassan II – lopen door de belangrijkste toeristische gebied.

Overnachten
Er is over het algemeen een hogere standaard van accommodaties in Agadir dankzij het vele toerisme. Als je van plan bent ongeveer week te verblijven raden wij u aan om contact op te nemen. Wij kunnen u een aantal van de beste hotels en appartementen aanbieden en u bent zeker van de voordeligste prijs.

Een groot deel van de accommodaties zijn  gelegen in de toeristische omgeving langs het strand. De hotels in Agadir zijn over het algemeen duurder dan andere plaatsen in Marokko. Omwille van de comfort wil je waarschijnlijk in een gemiddeld tot goed hotel overnachten.

Met onze lokale contacten stellen wij graag uw reis samen. Zowel hotels als appartementen behoren hierbij tot de mogelijkheden.

DSC_0122