Bezienswaardigheden Marrakech

Marrakech

Over Marrakech

De meeste van de historische bezienswaardigheden zijn gelegen binnen de grenzen van de medina. Een goede plek om te beginnen is de torenhoge Koutoubia-moskee met zijn prachtige minaret toren (de binnenkant kan alleen worden bezocht door moslims). Westerlingen kunnen naar de Ben Youssef Medersa, een Koranschool gesticht in de 14e eeuw. Er zijn ook veel paleizen in de medina, waaronder La Bahia, een treffend voorbeeld van 19e-eeuwse architectuur, die wordt omgeven door een twee hectare grote tuin. We hebben een overzicht samengesteld van de meest populaire bezienswaardigheden in Marrakech.

1. Medina Souks

Stedentrip Marrakech
Medina Souks

Er zijn vele souks rondom De Jema el Fna met verkoop van een breed scala van Marokkaanse ambachten en goederen uit tassen, schoenen, lantaarns, theepotten tot kleding en zonnebrillen. De souks lijken vaak als een doolhof en lijken soms claustrofobisch wanneer de verkopers u proberen te verleiden om de winkel in te komen.

2: Djemaa el-fna

Djemaa El Fna
Djemaa El Fna

Het plein Djemaa el-Fna is de absolute nummer 1 van bezienswaardigheden Marrakech. Het is het kloppend hart van de stad, en de magie is op zijn top nachts wanneer het is gevuld met de geur van voedsel zoasl pittige worstjes, hopen van slakken, en gekookte schapen hoofden. Gnawa muzikanten uit het zuiden van het land spelen de Afrikaanse klanken. Slangenbezweerders, medicijnmannen en waarzeggers samen maken het echt middeleeuwse magie. Meer informatie

3: Koutoubia Moskee

Koutoubia Moskee
Koutoubia Moskee

De Koutoubia moskee is de bekendste bezienswaardigheid van Marrakech met zijn opvallende, 70 m hoge minaret herkenbaar vanaf elke richting. De moskee werd gebouwd in 1162 en is een van de grote verworvenheden van de Almohaden architectuur. Niet-moslims zijn niet toegestaan in de gebedsruimte.
Tip: Benieuwd naar een rondreis door Marokko? Yvonne heeft er een blog over geschreven!

4: Medersa Ben Youssef

Stedentrip Marrakech
Medersa Ben Youssef

Gebouwd in 1565 door de Saadians, de Medersa (madrassa = islamitische leerschool) van Ben Youssef is de grootste theologische universiteit in Marokko. De kamers (voor studenten) waren ooit waren de thuisbasis voor 900 leerlingen. Deze zijn geclusterd rond kleine binnenplaatsen in de typische islamitische architectuur stijl. De fijne tegels, druipsteen plafonds en Kufic inscripties zijn er als decoratie in een groot deel van het gebouw aangebracht. Een van de hoogtepunten aan het bezoek aan de medina! Meer informatie

5: Sadiaan Tombs

Saadian tombs

Dit mausoleum werd gebouwd in de late zestiende eeuw voor de sultans en hun familie. Er zijn 2 mausolea in de hoog ommuring; de eerste is meer indrukwekkend en bood onderdak aan het graf van de Sultan el-Mansour; de tweede heeft 3 kamers een van die huizen biedt het onthoofde lichaam van Mohammed Esh Sheikh die gedood werd door de Turken. Meer informatie

6: Bahia Palace

Bahia Palace
Bahia Palace

 

Het woord ‘Bahia’ betekent briljant en dit paleis werd gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw door een zeer krachtige moslimleider Bou Ahmed. Helaas na zijn dood, werd zijn familie verdreven van het paleis. Het is nog steeds mogelijk om de traditionele Marokkaanse-moslim tegel patronen en houtsnijwerk te zien in het hele gebouw.

7: Jardin Marjorelle

Bezienswaardigheden Marrakech
Jardin Marjorelle

Dit is een kleine en intieme tuin in de jaren twintig ontworpen door de Franse kunstenaar Louis Majorelle en is nu eigendom van ontwerper Yves Saint-Laurent. De tuinen huisvesten vele exotische planten en mooie sier-zwembaden met vissen en schildpadden. Er is ook een verzameling van islamitische kunst en een cafe hier. De ideale plek om tot rust te komen van een hectische dag in de souk! Meer informatie

8: Badi Palace

2297481309_82dea8c472_b
Badi Palace

 

Badi Palace dateert terug naar het bewind van Sultan el-Mansour in de zestiende eeuw. Het paleis staat bekend als “het onvergelijkbare Paleis’ want het combineert grote rijkdom en vakmanschap. Helaas is het paleis tijdens de oorlog in 1696 verwoest door Moulay Ismail, hoewel het door de ruïnes nog gemakkelijk is om de oorsprong voor te stellen.

9: Manara Gardens

Stedentrip Marrakech
Manara Gardens

Dit binnenstedelijke tuin is een zeepbel van sereniteit verborgen in het hart van Marrakech. Het is een lokale favoriete plek van de drukte te ontkomen en te genieten van de rust en stilte De grote vijver in het midden van de tuin heeft een fijne paviljoen, gebouwd op de rand van het water in de late 19e eeuw. Voor veel lokale families zijn de Manara Tuinen de ideale plek om te picknicken.

10: Marrakech Musuem

Marrakech museum
Marrakech museum

Het Marrakech museum heeft een bijzondere collectie, die varieert van hedendaagse kunst tot aan koran inscripties met lokale keramiek, textiel en munten. Voor de meeste bezoekers is het echte hoogtepunt het gebouw waarin het museum is gehuisvest. De Dar Me’nebhi werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw en was ooit de thuisbasis van een minister in de Marokkaanse regering. De architectuur is een harmonieuze mix van lokale Noord-Afrikaanse vorm met Portugese elementen en is voorzien van een zeer indrukwekkende centrale binnenplaats, compleet met weelderige kroonluchter.[ale-slider name=”marrakech-informatie” slideshow=”1″ animation=”fade” controlNav=”0″ randomize=”0″]

 

Bezienswaardigheden Marrakech

Over Marrakech
De meeste van de historische bezienswaardigheden zijn gelegen binnen de grenzen van de medina. Een goede plek om te beginnen is de torenhoge Koutoubia-moskee met zijn prachtige minaret toren (de binnenkant kan alleen worden bezocht door moslims). Westerlingen kunnen naar de Ben Youssef Medersa, een Koranschool gesticht in de 14e eeuw(Bezienswaardigheden Marrakech 3). Er zijn ook veel paleizen in de medina, waaronder La Bahia(Bezienswaardigheden Marrakech 4), een treffend voorbeeld van 19e-eeuwse architectuur, die wordt omgeven door een twee hectare grote tuin.

Djemaa el-Fna (Bezienswaardigheden Marrakech 1)
Djemaa+el+FinaDjemaa el-Fna
Het plein Djemaa el-Fna is de absolute nummer 1 van bezienswaardigheden Marrakech. Het is het kloppend hart van de stad, en de magie is op zijn top nachts wanneer het is gevuld met de geur van voedsel zoasl pittige worstjes, hopen van slakken, en gekookte schapen hoofden. Gnawa muzikanten uit het zuiden van het land spelen de Afrikaanse klanken. Slangenbezweerders, medicijnmannen en waarzeggers samen maken het echt middeleeuwse magie.

Souks(Bezienswaardigheden Marrakech 2)
souks1Souks
Er zijn vele souks rondom De Jemma el Fna met verkoop van een breed scala van Marokkaanse ambachten en goederen uit tassen, schoenen, lantaarns, theepotten tot kleding en zonnebrillen. De souks lijken vaak als een doolhof en lijken soms claustrofobisch wanneer de verkopers u proberen te verleiden om de winkel in te komen. Wij stellen voor dat u een officiële stadsgids inhuurt om je te helpen om te onderhandelen en deze kan u ook de beste souks adviseren. Boek hier.

Saadian tombs (Bezienswaardigheden Marrakech 3)
Saadian TombesSaadian tombs
Dit mausoleum werd gebouwd in de late zestiende eeuw voor de sultans en hun familie. Er zijn 2 mausolea in de hoog ommuring; de eerste is meer indrukwekkend en bood onderdak aan het graf van de Sultan el-Mansour; de tweede heeft 3 kamers een van die huizen biedt het onthoofde lichaam van Mohammed Esh Sheikh die gedood werd door de Turken.

Badi Palace (Bezienswaardigheden Marrakech 4)
Paleis Dar MnebhiBadi Palace
Badi Palace dateert terug naar het bewind van Sultan el-Mansour in de zestiende eeuw. Het paleis staat bekend als “het onvergelijkbare Paleis’ want het combineert grote rijkdom en vakmanschap. Helaas is het paleis tijdens de oorlog in 1696 verwoest door Moulay Ismail, hoewel het door de ruïnes nog gemakkelijk is om de uitgestrektheid van het oorspronkelijke gebouw voorstellen.

Jardin Marjorelle (Bezienswaardigheden Marrakech 5)
Bezienswaardigheden MarrakechJardin Marjorelle
Dit is een kleine en intieme tuin in de jaren twintig ontworpen door de Franse kunstenaar Louis Majorelle en is nu eigendom van ontwerper Yves Saint-Laurent. De tuinen huisvesten vele exotische planten en mooie sier-zwembaden met vissen en schildpadden. Er is ook een verzameling van islamitische kunst en een cafe hier.

Bahia Palace (Bezienswaardigheden Marrakech 6)
Paleis Dar MnebhiBahia Palace
Het woord ‘Bahia’ betekent briljant en dit paleis werd gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw door een zeer krachtige moslimleider Bou Ahmed. Helaas na zijn dood, werd zijn familie verdreven van het paleis. Het is nog steeds mogelijk om de traditionele Marokkaanse-moslim tegel patronen en houtsnijwerk te zien in het hele gebouw.