Naar Marrakech

Marrakech

Over Marrakech

Marrakech

Marrakech
De naam Marrakech is afkomstig van de Amazigh (Berber) woorden mur (n) akush, wat betekent ‘Land van God. Het is de derde grootste stad van Marokko, na Casablanca en Rabat, en ligt in de buurt van de voet van de besneeuwde toppen van de Atlas bergen. Het is een paar uur van de voet van de Sahara woestijn. De locatie en contrasterende landschap heeft een benijdenswaardige bestemming in Marokko gemaakt.

Symbool van Marokko
Marrakech is niet alleen een fantastische stad, het staat symbool voor wat Marokko ooit was en nu nog steeds is. De straten van de oude stad zijn smal waardoor er geen auto`s mogelijk zijn. Toeristen die op zoek zijn naar het echte Marokko bevinden zijn in de middeleeuwse Medina van Marrakech op de goede plaats. De hordes toeristen die hier jaarlijks komen zijn er nog steeds niet in geslaagd dit karakter te veranderen.

Er zijn vele monumenten in Marrakech, de meest bekende zijn de Koutoubia moskee, de medina, de souks en Djemaa el Fna.

Verdeling stad
De stad is verdeeld in twee afzonderlijke delen: de medina, de historische stad en de nieuwe Europese moderne wijk genaamd Gueliz of Ville Nouvelle. De Medina is vol verwevenheid smalle doorgangen en lokale winkels vol van karakter. In tegenstelling, Gueliz speelt gastheer voor moderne restaurants, fast food ketens en grote brand stores.

Menara Vliegveld
Marrakech heeft een internationale luchthaven met directe lijnvluchten vanuit Londen, Oslo, Kopenhagen, Stockholm, Parijs en Madrid, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en vele charter vluchten vanuit heel Europa. Als je vliegt uit de VS, Canada, Azië of elders, dan moet je vliegtuigen in Casablanca veranderen. Uiteraard is het mogelijk om een transfer vanaf het vliegveld naar uw hotel te boeken. Klik hier voor meer informatie.

Veel low cost maatschappijen vliegen naar Marrakech. Sommige bedrijven vliegen naar Casablanca, waar een vliegtuig verandering voor de 45 min vlucht naar Marrakech kunnen worden gemaakt.

Bezienswaardigheden Marrakech

MarrakechBezoek de Palmeraie in Marrakech
Het is een ware oase aan de rand van de stad. La Palmeraie beslaat 13 000 ha en heeft ongeveer 150.000 palmbomen en enkele hotels. Het is de perfecte plek om op een ​​nomadische plek van een paar uur kameel te rijden. Tijdens een route van meer dan 20 km, kan men de palmbomen en prachtige villa’s bewonderen en met een beetje geluk zie je internationale sterren.

Djemaa El-Fna
Het hoogtepunt van Marrakech met  muzikanten, dansers en verhalenvertellers die dit plein in het hart van de medina over nemen, aangevuld met een kakofonie van drumbeats en opgewonden kreten. Tientallen kraampjes verkopen een breed scala van Marokkaanse gerechten  en je zal bijna zeker worden aangesproken door vrouwen die je een henna tatoeage willen geven. Geniet van de shows, maar wees bereid om wat dirhams te geven om het te bekijken. Overdag is het plein grotendeels gevuld met slangenbezweerders en mensen met apen. Negeer iedereen die iets wilt aanbieden wat je niet wilt.

De Souks
Een must als je naar Marrakech gaat, net naast het Place Djemaa El-Fna, zijn de plaatsen waar je bijna alles kunt kopen. Van kruiden tot schoenen, djellaba aan kaftans, theepotten tot tagines en veel, veel meer. Ongetwijfeld betaal je als toerist een stuk meer voor de producten maar alsnog zijn het koopjes. Als je toevallig wat dirhams wil, dan heb je genoeg mensen in de souks, die gretig zullen inwisselen voor uw dollars of euro’s.

Een bezoek aan de Tanneries kan een interessante ervaring zijn. Sommige mensen zeggen
dat het gebied alleen is voor de lokale bevolking, uiteraard is het mogelijk om de leerlooierijnen te bezoeken. Na het vinden van een leerlooierij, vraagt ​​u een van de werknemers of je het kunt bezoeken en foto’s mag maken.

De Medina
De medina is de historische wijk van de stad. Het centrale plein in de Medina is Djemaa El-Fna. Het is omgeven door eindeloze labyrinten van souks (bazaars) en steegjes die allemaal bij de medina beginnen. Djemma El-Fna is een must want er is altijd wel iets om er dag en nacht te zien of het nu slangenbezweerders, acrobaten, waarzeggers, of de muzikanten en kraampjes zijn. ‘S nachts komt het plein echt tot leven. Naarmate het later wordt lijkt dee exotische muziek luider te worden, een soort van hypnose.

Overzicht bezienswaardigheden Marrakech hier.

Praktische informatie

MarrakechVervoer
De beste manier om Marrakech te verkennen is te voet, met name in de medina. Echter is Marrakech een behoorlijk grote stad en je zal daarom gebruik maken van de volgende vervoersmiddelen:

Taxi’s zijn beschikbaar in de hele stad en waarschijnlijk de meest efficiënte manier om de belangrijkste plaatsen te bereiken. kleine taxi’s zijn geel, ze nemen maximaal drie passagiers en blijven binnen de stadsgrenzen. Je kan van te voren aangeven dat hij de meter aan moet zetten of je moet een prijs afspreken, maar nooit achteraf! De grote taxi’s zijn oude Mercedes auto’s voor maximaal zes personen voor een vast tarief.  Ook kan je gebruik maken van een paardenkoets, een populaire manier om rond Marrakech te reizen.

Siesta en Vrijdag
Tijdens Lunchtijd gaat alles trager en veel winkels sluiten van 12:00 uur  tot 15:00 uur.  Vrijdag is een heilige dag en dus sommige zijn sommige plaatsen niet open, vooral in de middag. In Gueliz hanteren ze meer de Europese richtlijnen en kan je de hele dag winkelen en uit eten.

Wanneer Marrakech bezoeken
Het is geweldig om je kerstinkopen in Marrakech te doen en ook Nieuwjaar is leuk. Het zijn de drukste tijden in Marrakech door het zachte klimaat. De periode juli en augustus zijn voor toeristen ondraaglijk en broeierig de temperaturen kunnen oplopen tot 45 graden. De beste periode om Marrakech te bezoeken is in het voorjaar of de herfstperiode.

Let op!
Als je verdwaald bent in de medina is het gebruikelijk voor mensen om hulp aan te bieden met de routebeschrijving of zelfs mee te lopen naar je bestemming. Hoewel het wellicht niet gelijk duidelijk is verwachten de mensen achteraf wel een vergoeding voor de “dienst”. Ook geven mensen soms aan dat het gene wat je wil bezoeken gesloten en ze brengen je graag naar een andere locatie waar zij vervolgens provisie voor krijgen. Het beste kan je de mensen in de winkels vragen naar de weg. Als je onverhoopt toch iemand de weg moet vragen betaal dan maximaal 1o tot 20 DH, ongeacht hoeveel ze klagen.

Kijk ook eens op yvonnevanderlaan.nl voor bijzondere reisverhalen!

Overnachten Marrakech

Informatie
Wij willen u met de website Vakantie Marrakech informeren over de stad, de bezienswaardigheden, de cultuur, eetgewoontes en de mensen. De tours die Vakantie Marrakech heeft samengesteld zijn op basis van ervaring en lokale contacten. Hierdoor bent u gegarandeerd van een geweldige ervaring in Marrakech.

Marrakech Vakantie geeft u ook de mogelijkheid om hotels te boeken in de omgeving van de stad dat het beste bij u past. Omdat de locatie erg bepalend is voor een goede vakantie ervaring hebben wij ruim omschreven in welke omgeving u het beste kunt overnachten.

Verdeling Marrakech
Marrakech is een stad met vele gezichten, en de vraag is of u in de palmentuin, de Hivernage, Gueliz of in het historische centrum (medina) wilt overnachten. In elke regio zal uw ervaring heel anders zijn. Het is daarom belangrijk om in de eerste plaats de verschillen van de wijken te weten om te bepalen welke locatie in Marrakech het beste bij u past.

Overzicht van de beste overnachtingen per regio hier.

Toch liever iets anders? Kijk ook eens in de Toscane!: www.toscanetips.nl