Naar Marokko

Dus u bent van plan bent te reizen uw Marokko! Zoals ze zeggen in het Arabisch, Mabruk! (Gefeliciteerd). Wat nu? Nou, voordat je op het vliegtuig staspt, zijn er sommige dingen je waarschijnlijk wilt weten.

Vaccinaties

Hoewel het altijd een persoonlijke keuze is, is het in ieder geval niet verplicht om een vaccinatie te nemen wanneer u naar Marokko gaat. Voor mensen die voor zekerheid is het aan te bevelen om ingeënt te zijn tegen hondsdolheid en hepatitis A&B.

Naar Marokko
Djemaa El Fna

De lokale valuta / Creditcard gebruik

De Marokkaanse Dirham (DEE-Rahm) is de lokale munteenheid. De huidige wisselkoers ligt op ongeveer 11 dirham voor een euro.

Relatief gezien is het tarief van de Dirham goed en stabiel, zodat er niet veel verrassingen zouden moeten zijn. Uiteraard kun je plaatsen vinden waar je de westerse prijzen betaald maar in het grootste gedeelte van Marokko is het erg voordelig! Een reis naar Marokko kan je dus zien als een geweldig koopje.

Vergeet niet dat het geld dat je krijgt uit een geldautomaat in dirham is. Je betaald buitenlandse transactiekosten van ongeveer 3 procent door de bank. Voordat je op reis gaat is het te adviseren om de bank te bellen. Het kan namelijk zijn dat je bankpas is geblokkeerd in een andere werelddeel.  Op de meeste plaatsen zullen creditcard geaccepteerd worden, de kleinere winkels en souks zullen waarschijnlijk nog steeds met contant geld werken.

Naar Marokko
De Souk in Medina

De taal in Marokko

De Marokkanen spreekt een fascinerende mix van Arabisch, Berbers, Engels en Frans. Hoewel Engels waarschijnlijk begrepen zal worden in de grote steden, kan de taal problemen zijn in kleinere of landelijke gebieden. Een taalboekje kan soms handig zijn als je naar Marokko gaat.

Reisverzekering afsluiten

Deze dagen, met waardevolle dingen aan de hand zoals een telefoon, fotocamera en creditcards is het waarschijnlijk een goed idee om een reisverzekering af te sluiten wanneer je naar Marokko gaat. Wanneer je ziek bent is het verstandig om bij het hotel te vragen naar een dokter. Bijna alle hotels hebben tegenwoordig een dokter op afroep; alleen niet vergeten dat het bezoek op de kamer best prijzig kan zijn en je moet vooraf controleren of dit in de verzekering zit. :Let op dat de reisverzekering die je voor een paar euro  bij uw vliegticket kan afnemen niet een volledige dekking heeft dus lees de kleine lettertjes goed!

Benodigde visum

Bijna alle Engels sprekende landen (met uitzondering van Zuid-Afrika) vereisen geen visum om het land binnen te komen, en bezoekers kunnen maximaal 90 dagen blijven, dat is heel gastvrij.Je zult een lege pagina in uw paspoort voor de inreisstempel die zij zal toevoegen bij de douane nodig hebben.

Gebruik van mobiele telefoon

Net als veel andere landen in Afrika, is het voordeliger om een goedkope telefoon mee te nemen met lokale simkaart. Als je je eigen telefoon gebruikt kunnen de kosten waarschijnlijk oplopen tot enkele honderden euros aan extra roaming kosten. Voor 20 euro koop je een simpele telefoon met lokale simkaart en een uur gesprekstijd.

Naar Marokko
Streetfood in Marokko

Eten en drinken

In tegenstelling tot de westerse landen waar eten vluchtig gaat met verpakt levensmiddelen, kant en klaar maaltijden en dergelijke zal je in Marokko verrast worden door de geweldige verse lokale producten. De groente en fruit die geteeld worden in Marokko zijn over het algemeen onbespoten. Wij raden dus aan om vooral te genieten van alle verse producten die het land te bieden heeft.  Wees wel verstandig, als je het eten van een straatverkoper probeert eet dan iets zonder vlees omdat het over het algemeen niet gekoeld is.

Geniet van de lokale keuken – dat is een van de belangrijkste redenen waarom je naar Marokko ging! Zoals in de meeste andere landen is het water uit de kraan niet  drinkbaar.

Conclusie

Marokko is een geweldig land met verschillende gezichten.  Prachtige stranden, hectische steden, lang bewaarde traditionele cultuur, rijke keuken en niet te vergeten de Sahara.

Met andere woorden…voor ieder wat wils! Als je Marokko voor het eerst bezoekt zal je overrompelt worden door de hectiek op straat maar binnen een mum van tijd zal je je veilig voelen en merk je dat de mensen vooral heel vriendelijk zijn.